Inge Huys

Ik ben Inge

Met mijn scherpe kantjes en onvolmaaktheden, kwetsbare krachtigheid, bruisend van energie, af en toe impulsief en vooral authentiek. Schoonheid en harmonie daar kan ik ongelooflijk van genieten, ook van voluit leven.

Het leven, het leert me vieren en rouwen. Ik leerde aan den lijve dat traumatische ervaringen die me uit balans brachten, de basis betekenden voor een persoonlijke omwenteling. Een kantelmoment drong zich op. Wat het einde leek, is misschien het begin…

Geweldloze Communicatie passioneert me, alsook authentieke verbinding tussen mensen en hoe we met elkaar omgaan.
Ik maak graag plezier, kan het niet houden te dansen bij het horen van aanstekelijke muziek en word warm van fijne en diepgaande gesprekken met mensen.

Inge Huys wandelend

Opleiding

Ik kreeg de kans talrijke opleidingen mbt Geweldloze Communicatie te volgen bij gecertificeerde trainers in binnen-en buitenland. Deze opleidingen onder andere zorgden er voor dat ik alsmaar meer geconnecteerd ben met mezelf. Van hieruit ondervind ik meer kracht en maak ik bewustere keuzes. Ik neem eigenaarschap voor mijn leven, krijg helderheid in de intenties van de anderen en kan ook accurater reageren. Samengevat zorgt dit voor meer zelfvertouwen, meer energie en een grote gevoel van eenheid en verbinding. Dit waardevolle en voor mij veel betekenend gedachtegoed van Marshall Rosenberg wil ik graag delen om anderen te inspireren en zo ook wel een klein steentje bijdragen aan de wereldvrede en social change.

Door minder vlotte communicatie, stress, afstand tussen mensen ontstaan energielekken. Dit heeft ongetwijfeld een nefaste invloed op ons immuunsysteem op lange termijn, dat zie ik dagelijks in de praktijk. Blijven deze energielekken aanhouden dan kan dit resulteren in een burn-out of andere ziekten. Het is frappant hoe vaak mensen als het ware 'afgesneden' zijn. Er is geen connectie tussen hart (voelen), hoofd (ration) en lichaam. Vanuit mijn opleiding als verpleegkundige blijft het holistisch zorgen voor mensen steeds door mijn bloed stromen. Je kunt pas voor een ander zorgen als je ook zorg draagt voor jezelf.

Inge Huys wandelend

Als gecertificeerd coach geef ik dit inzicht graag door en haal ik ook graag het beste uit de mensen. Mensen in hun eigen kracht zetten en hen terug het geloof in zichzelf geven, bijdragen en van betekenis zijn, daar wordt ik zo gelukkig van. Graag citeer ik uit het essay van Alicja Gescinska ‘Thuis in muziek’ die op haar wijze heel helder en inspirerend weergeeft wat ik bedoel : “Er valt veel voor te zeggen dat onophoudelijk worden het basiskenmerk van de wereld is, en van de mens in die wereld. De mens is een eindeloos bewegen tussen wat hij is en wat hij kan zijn; worden is de afstand die hij daartussen aflegt. Niet zijn, maar worden is waar het in de wereld om draait. Het equivalent van die stelling in de ethiek is dat niet zelfbehoud, maar zelfontplooiing de wezensbestemming van de mens is. Menschwerdung, om het met de term van de Duitse filosoof Max Scheler te zeggen.”


Die zelfontplooiing en zelfreflectie, daar is het me om te doen: een krachtiger versie van mezelf worden en anderen inspireren om ook hetzelfde te doen; voor wie wil natuurlijk.

Hierdoor verankeren we steviger onze wortels zodat onze boom kan mee wiegen in de wind.
Zelfempathie en empathie (in de betekenis van Marshall Rosenberg) zijn hier voor mij zo waardevol en onlosmakelijk mee verbonden.

Mensen op ZIJNSniveau ontmoeten, waar jij jij mag zijn en ik ik om van daaruit te verbinden en duurzame relaties uit te bouwen.


"Our survival as a species depends on our ability to recognize that our well-being and the well-being of others are in fact one and the same."
- Marshall B. Rosenberg